Jonas Kjeldgaard Sørensen
 
waSumba af P.S. Krøyer
Hjernen er harmonisøgene, den søger automatisk at skabe mening i det mellemrum der bliver skabt imellem kendte billedkomponenter. Værket tager direkte udgangspunkt i dette moment, at vi måske besidder en form for fælles (vestlig) kulturbevidsthed og til stadighed ønsker at skabe betydning ud fra denne.
I 1880 malede P.S. Krøyer billedet "Italienske markarbejdere" på samme rejse, hvor han malede sit kontroversielle  "Italienske landsbyhattemagere", hvor han ville finde en autentisk motivkreds. I 2012 drog Bonderøven til Tanzania i Afrika for at lærer gamle håndværksteknikker i den rigtige ramme. 

Appropriation: Kunstretning der udvikledes i New York i begyndelsen af 1980erne. Begrebet appropriation refererer ofte til brugen af lånte elementer i tilblivelsen af et nyt værk. De lånte elementer kan omfatte billeder, former eller stilindslag fra kunst- eller populærkulturen, eller det kan dreje sig om materialer eller teknikker fra ikke-kunstneriske sammenhænge. Ved at integrere udefrakommende elementer i en ny kunstnerisk sammenhæng forandres objekternes oprindelige betydning, og bagvedliggende bestemmelser og hensigter for fx reklamebilledet tydeliggøres for beskueren. Siden 1980erne har begrebet desuden refereret mere specifikt til den praksis at citere fra en anden kunstner for at skabe et nyt værk. 
Jonas Kjeldgaard Sørensen, mail: jona0361@yahoo.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net